Digitalni tisk2018-06-29T13:03:32+00:00

Digitalni tisk

Ponudba v Studio Terčon obsega digitalni tisk vseh vrst tiskovin, od vizitk, letakov, zloženk, brošur, katalogov do plakatov in drugega promocijskega materiala. Digitalni tisk je hiter, cenovno ugoden pri manjših nakladah in nam omogoča personalizacijo. Vaše tiskovine bodo izdelane s pomočjo kvalitetne in tehnološko napredne digitalne tehnologije.

digitalni tisk

Zakaj in kdaj se odločiti za digitalni tisk

Pri digitalnem tisku sliko pošljemo s pomočjo digitalnih datotek (PDF) neposredno na tiskalnik. To izloči potrebo po tiskarskih ploščah, ki se jih uporablja pri offset tisku in nam s tem prihrani čas in denar. Ker ni potrebno izdelovati tiskarskih plošč velja digitalni tisk za hitro odzivnega in nam omogoča tisk na zahtevo. To pomeni, da ni potrebno tiskati velikih serij, saj lahko zahtevate tudi samo en print. Z razvojem tehnologije se je kvaliteta digitalnega tiska v zadnjem času povsem približala kvaliteti offset tiska. Digitalni tisk je prava izbira ko potrebujete majhno naklado tiskovin v kratkem času.

Kaj tiskam

Za tiskovine, ki niso naštete, me prosim kontaktirajte preko telefona ali elektronske pošte.

digitalni tisk vizitk studio terčon

Vizitke

digitalni tisk letakov studio terčon

Letaki

digitalni tisk plakatov studio terčon

Plakati

Vabila

Voščilnice

Koledarji

digitalni tisk katalogov studio terčon

Katalogi

Knjige

digitalni tisk revij studio terčon

Revije

digitalni tisk zbornikov studio terčon

Zborniki

Jedilniki

Ceniki

digitalni tisk etiket studio terčon

Etikete

Zgibanke

Dopisni listi

digitalni tisk razglednic studio terčon

Razglednice

digitalni tisk darilnih bonov studio terčon

Darilni boni

digitalni tisk obešank studio terčon

Obešanke

Pravilna priprava datoteke za tisk

Pred tiskom brezplačno izvedem standardni pregled poslanih datotek, kateri vsebuje:

 • Pravilen zaprti format (PDF, JPG, TIFF)
 • Število strani
 • Pravilne dimenzije
 • Dodatek za porezavo in oznake za porezavo

Priprava datoteke za tisk ni lahka naloga, saj je potrebno pri kreiranju datoteke za tisk upoštevati veliko dejavnikov. Da bi vam poenostavil delo in za lažjo predstavo sem vam pripravil nekaj nasvetov, ki si jih lahko ogledate v spodnjem priročniku.

Prenesi navodila za tisk

Papirji za digitalni tisk

Tiskam na različne vrste papirjev, ki so primerni za digitalni tisk, od brezlesnih oz. nepremaznih, sijajnih in mat premaznih, strukturnih, barvnih, perla do samolepljivih, kateri se uporabljajo za izdelavo etiket. Tiskam na papirje gramatur od 60g do 300g. Studio Terčon je okolju prijazna tiskarna, saj uporablja materiale in tehnologijo, ki so v osnovi ”zeleni”. Papirji nosijo oznako organizacije FSC (Forest Stewardship Council), ki podpira ekološko upravljanje gozdov. Ta papir izhaja iz umetno vzgojenega gozda, s tem pa ohranjamo prvobitne gozdove.

Dodelava tiskovin

Dodelava digitalno natisnjenih tiskovin obsega vrsto zaključni faz, ki tiskovini dodajo piko na i. Med dodelavo uvrščamo:

dodelava tiskovin studio terčon
 • Razrez tiskovin: potiskane pole, ki so maksimalne velikosti 330x480mm s pomočjo profesionalne računalniško vodene giljotine razrežem na velikost željene tiskovine (A4, A5, A6, …).
 • Šivanje z žico: pri tem procesu se posamezne liste tiksovine poveže (zašije) z žico oz. s kovinskimi sponkami. To vrsto vezave se največkrat uporablja za manj obsežne revije, kataloge in cenike.
 • Mehka vezava: ta vrsta vezave se imenuje tudi broširanje. Pri mehki vezavi se najprej porezka hrbet vložka, ki se nato prilepina platnico. Mehka vezava je primerna predvsem za knjige in kataloge.
 • Žlebljenje: žlebimo tiskovine, ki so na papirjih z gramturami od 170-300 g/m2. S tem postopkom se prepreči lomljenje vlaken v papirju ter zagotovi lep izgled pregiba.
 • Zgibanje: gre za enega izmed najpogosteje uporabljenih procesov dodelave tiskovin. Primeren je za tiskovine z gramaturo papirja od 80-150 g/m2. Najpogostejši zgibi so v oblikah C, Z in V.
 • Plastificiranje: Postopek plastifikacije oz. laminacije se uporablja za tiskovine, ki jih je potrebno zaščititi pred mehanskimi poškodbami. Najpogosteje se laminira naslovnice knjig in katalogov ter etikete, ki se uporabljajo v zdravstvu in farmaciji.
 • Vroči tisk s folijo: s pomočjo klišeja se na tiskovino odtisne metalizirano folijo, kar končnemu produtku doda posebno vrednost. Folije za vroči tisk so na voljo v rzaličnih barvah: zlata, srebrna, bronasta, bela, črna, rdeča, modra, zelena, oranžna, …
 • Laserski izrez: laserski razrez je zelo primeren za konturni izrez zahtevnejših oblik majših naklad. V primerjavi s klasičnim izsekovanjem tukaj ni potrebna izdelava orodij. Laserski izrez se pogosto uporablja za etikete, vabila in embalažo.

Bistvo poslovanja je zadovoljna stranka

Glede na to, da smo z Borutom že prej sodelovali pri drugih projektih smo ga povabili k sodelovanju za izdelavo našega kataloga. Oblikovanje in tisk kataloga smo mu zaupali zaradi njegove neverjetne odzivnosti ter hitre priprave željenih vzorcev. To se je na koncu pokazalo za pravo odločitev, saj je katalog izpadel odlično.

Karmen Pahor, ŠILES d.o.o.

Iščete kvaliteten in ugoden digitalni tisk?

Ste v časovni stiski in ne veste na koga se obrniti?
Potem je skrajni čas, da zaženemo stroje!

PIŠITE MI