Politika zasebnosti2018-06-29T14:36:36+00:00

Politika zasebnosti

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V Studio Terčon, Borut Terčon s.p. se tega zavedamo in spoštujemo zasebnost naših strank ter uporabnikov, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z v Republiki Sloveniji veljavnimi predpisi (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR). Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim osebam znotraj podjetja in pogodbenim obdelovalcem, v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za nemoteno izvajanje delovnih procesov, zagotavljanje storitev društva in izpolnjevanje pravic in obveznosti.

Upravljalec osebnih podatkov

Studio Terčon, Borut Terčon s.p., Klanec pri Komnu 17, 6223 Komen (v nadaljevanju Studio Terčon). Borut Terčon je mlad in zagnan inženir oblikovanja, ki ustvarja v Klancu pri Komnu, majhni kraški vasici v neposredni bližini meje z Italijo. Uspeti v kraškem okolju ni enostavno – potrebna sta trdna volja in vztrajnost. Tako kot ga Kras na eni strani stalno opominja, da je potrebno za uspeh garati, ga na drugi strani nagrajuje s čudovito pokrajino in inspiracijo.

V vsak izziv se poda stoodstotno in se skuša iz njega kar se da največ naučiti ter postajati še boljši. Strankam nudi celovite digitalne rešitve saj se zaveda, da je iskanje različnih ponudnikov lahko zelo naporno, dolgotrajno in drago. Ukvarja se z oblikovanjem vseh vrst tiskovin ter njihovo pripravo za tisk. Zavezan je k čistosti in enostavnosti. Na področju spletnih rešitev nudi izdelavo spletnih strani, njihovo optimizacijo, vsebinski marketing, izvedbo email marketinških kampanj ter oglaševanje na družbenih omrežjih kot sta Facebook in Instagram. Zelo ponosen je na dejstvo, da je postal vodilni izvajalec digitalnega tiska na rezane medije na območju Krasa in zamejstva.

Pri Studio Terčon se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov. Naše stranke ter obiskovalci so za nas dragoceni, razumemo njihovo skrb za zasebnost in z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno. Vaših podatkov ne bomo pod nobenim pogojem uporabili brez vašega privoljenja ali jih kakorkoli posredovali oziroma predali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon.

Katere podatke zbiramo

Z izpolnitvijo obrazca za povpraševanje, ob vzpostavitvi spletnega gostovanja, ob registraciji domene, pri urejanju spletne strani, storitvah email marketinga ter vodenju Facebook in Instagram oglaševalske kampanje nam posredujete vaše osebne podatke, ki so nujno potrebni za opravljanje storitev:

  • Ime in priimek
  • Elektronski naslov
  • Telefonska številka
  • IP naslovi
  • Dnevniški zapisi
  • Datoteke
  • Podatkovne baze
  • Uporabniška imena in gesla za dostop do nadzornih plošč
  • Uporabniška imena in gesla za dostop do FTP-ja
  • Uporabniška imena in gesla za dostop do različnih platform
  • Imena in priimke vaših strank v bazi e-novic
  • Elektronski naslovi vaših strank v bazi e-novic

Namen zbiranja osebnih podatkov

Namen zbiranja osebnih podatkov na spletni strani www.tercon.si je:

  • Z izpolnitvijo obrazca za povpraševanje o naših storitvah se strinjate, da vaše osebne podatke hranimo v naši bazi z namenom ugotavljanja vašega zanimanja za posamezne storitve ter kontaktiranja v zvezi z njimi prek elektronske pošte ali telefona. Studio Terčon v tem primeru hrani in obdeluje vaše osebne podatke z namenom pošiljanja odgovora na vaše povpraševanje ter morebitnega nadaljnega sodelovanja.
  • Z vpisom na e-novice se strinjate, da vaš elektronski naslov ter ime in priimek uporabljamo za namene obveščanja po elektronski pošti. Pošiljamo vam izbrane nasvete in novosti s področja oblikovanja, tiska, marketinga ter izdelave spletnih strani. Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite.
  • Ob pogodbenem sodelovanju nam posredujete podatke vašega podjetja, kontaktne osebe ter vpogled v razne nadzorne plošče.
  • Izboljšava uporabniške izkušnje na naši spletni strani

Kako dolgo hranimo osebne podatke

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave bomo vaše osebne podatke izbrisali oz. blokirali dostop do njih.

Pravice posameznikov

S pisno zahtevo, poslano na naslov: Studio Terčon, Borut Terčon s.p., Klanec pri Komnu 17, 6223 Komen, ali preko elektronskega sporočila, ki ga pošljete na elektronski naslov borut@tercon.si, lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov. Posameznik lahko dane privolitve v obdelavo osebnih kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na naslov: Studio Terčon, Borut Terčon s.p., Klanec pri Komnu 17, 6223 Komen, ali preko elektronskega sporočila, ki ga pošljete na elektronski naslov borut@tercon.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.